Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам'ять загиблих чорнобильців

У Харкові вшанували пам'ять загиблих чорнобильців

У заходах з нагоди 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

На панахиду біля пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку прийшли представники обласної адміністрації, обласної та Харківської міської рад, представники чорнобильських та інших громадських організацій.

«Ми вшановуємо пам'ять загиблих ліквідаторів, які врятували від загрози весь світ. Та головне наше завдання - допомагати тим, хто сьогодні з нами. В області ведеться дуже активна робота над вирішенням проблемних питань чорнобильців. Ми знаходимося в постійному діалозі з ними - це позиція глави області Юлії Світличної. Напередодні річниці вона провела зустріч з чорнобильським активом, були визначені першочергові завдання, - розповів Михайло Черняк. - На місцевому рівні ми намагаємося допомагати ліквідаторам максимально, виходячи з можливостей бюджету. Фінансуємо програми, пов'язані з оздоровленням чорнобильців, забезпеченням медикаментами, ремонтами профільних установ охорони здоров'я. Це фінансування з року в рік збільшується попри складні часи».

Слова заступника голови ХОДА підтверджує керівник обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

«Що стосується лікування, купівлі медикаментів, санаторно-курортного оздоровлення - це напрямки, за якими державні програми недопрацьовують. А обласна адміністрація йде нам назустріч. У цьому році фінансування наших програм з обласного бюджету було знову збільшено, як і в минулому році. Наприклад, 2,2 млн грн виділено на санаторно-курортне лікування 2-ї категорії чорнобильців - це люди, які не стали інвалідами, але також потребують відновлення. 8,5 млн грн виділено на ліки за рецептами. Виділяються гроші на ремонт диспансеру радіологічного захисту, нашого головного лікувального закладу. Особисто керівник області Юлія Світлична контролює це питання», - розповів очільник чорнобильської організації.

Більше фото