Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прем'єр-міністр України та голова ХОДА ознайомилися з роботою інституту протезування

Прем'єр-міністр України та голова ХОДА ознайомилися з роботою інституту протезування

Володимир Гройсман та Юлія Світлична поспілкувалися зі співробітниками та пацієнтами закладу з ключових напрямків його діяльності.

«У клініці інституту щорічно одержують висококваліфіковану допомогу понад 2100 осіб з інвалідністю з усіх регіонів України, - відзначила Юлія Світлична. - За останні п’ять років тут було проведено реабілітаційні заходи та надано протезно-ортопедичну допомогу більш ніж 350 дорослим пацієнтам та 600 дітям, з них 400 дітей пройшли відновлювальне лікування з використанням нанотехнологій та роботизованих систем».

Вчені Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності активно працюють над розробкою реабілітаційних програм для учасників АТО та дітей. Так, за останній час тут було розроблено 20 нових методик з відновлення рухових функцій, у тому числі комплексних реабілітаційних програм для учасників АТО з патологією опорно-рухового апарату внаслідок вогнепальних поранень, з наслідками спиномозкової травми, інсульту, із застосуванням сучасних роботизованих систем (Locomat, G-EO, HandofHope). Вперше в Україні було сконструйовано інноваційний виріб – спеціальний тренажер, завдяки якому можливо часткове відновлення руху у дітей з ДЦП (по типу Wolker).

Також харківські вчені працюють над розробкою інноваційних технологічних процесів, у тому числі 3D-технологій, на виготовлення технічних засобів реабілітації з використанням сучасного обладнання, матеріалів та комплектувальних виробів. Тут розробляють сучасні алгоритми тестування, в тому числі для пацієнтів з наслідками спиномозкової травми, дітей з ДЦП тощо.

Довідка. За останні 5 років в Українському НДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності було виконано біля 60 наукових досліджень. У результаті розроблено близько 70 нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів та комплектувальних виробів до них, 6 методик випробувань технічних засобів реабілітації відповідно до європейських стандартів та понад 15 одиниць необхідного для цього обладнання.

Більше фото