Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Гройсман та Юлія Світлична відвідали «Прозорий офіс» соцпослуг у його перший робочий день

Володимир Гройсман та Юлія Світлична відвідали «Прозорий офіс» соцпослуг у його перший робочий день

Глава ХОДА зазначила: Харків став одним з 5 міст країни, де реалізується пілотний проект, що фінансується Кабінетом Міністрів України.

На реалізацію проекту в Харківській області спрямували 21 млн грн. У результаті створено два центри надання соціальних послуг, що працюють у форматі «прозорий офіс», - у Шевченківському та Київському районах міста Харків. Офіси розташовані в приміщеннях адміністрацій районів на вул. Чернишевській, 55, і пр. Науки, 17а.

«У «прозорих офісах» надаватимуть 236 послуг по всіх видах і напрямках, включаючи також адміністративні послуги», - пояснила Юлія Світлична.

Так, харків'яни можуть звернутися до центрів з питань реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання, отримання паспорта громадянина України у вигляді ID- карти, отримання паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм для виїзду за кордон. Також тут оформлять цілий пакет різноманітних соціальних послуг - компенсацій, пільг, субсидій, послуг у сфері пенсійного забезпечення тощо. Документи приймуть протягом 15 хвилин. Частина послуг доступна в електронному вигляді: подати заяву та необхідні документи можна через електронний кабінет на веб-порталі центру. Також онлайн можна записатися на прийом на зручний час і не проводити години в черзі.

Юлія Світлична підкреслила, що головні переваги центрів - орієнтований на громадян режим роботи та некабінетна система обслуговування, що додасть прозорості роботі чиновників. У «прозорих офісах» також створені умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями. У тому числі, співробітники офісів пройшли курс навчання мові жестів.

Більше фото