Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботу щодо забезпечення житлом військових необхідно продовжувати. Юлія Світлична

Роботу щодо забезпечення житлом військових необхідно продовжувати. Юлія Світлична

Голова ХОДА ініціювала питання виділення коштів на закупівлю житла для військовослужбовців Харківського гарнізону за державною програмою «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України».

«На даний момент у місті Харків у черзі на отримання квартир перебувають 1974 військовослужбовці та члени їх родин. 27 % військовослужбовців перебувають у черзі на отримання житла понад 20 років, - навела дані Юлія Світлична. - З 2011 по 2015 роки житло для військових ЗСУ не будувалось і не закуплялось. І тільки у 2016 році було закуплено 26 квартир. Цю роботу необхідно продовжувати».

Керівник області підкреслила, що на даний момент на Харківщині не мають житла 276 військових – учасників АТО.

«Зі свого боку ми вживаємо заходів задля покращення ситуації із забезпеченням житлом захисників України. В області прийнята Програма надання підтримки учасникам АТО для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки. Плануємо, що власниками житла за допомогою цієї програми стануть біля 200 учасників АТО, у тому числі й військовослужбовці Харківського гарнізону, - повідомила Юлія Світлична. – Вважаю, що Міністерство оборони має вирішувати нагальне питання забезпечення житлом військових Харківщини».