Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела зустріч з делегацією Міністерства оборони Франції

Голова ХОДА провела зустріч з делегацією Міністерства оборони Франції

Сторони обговорили суспільно-політичну та безпекову ситуацію в Харківській області.

Участь у зустрічі взяли директор Інституту стратегічних досліджень Військової академії Міністерства оборони Французької Республіки Жан-Батіст Жанжен Вільмер та наукові співробітники установи, а також військовий аташе Посольства Французької Республіки в Україні Крістіан Бартлен.

Представляючи регіон, Юлія Світлична зауважила, що 11 районів Харківщини межують з Російською Федерацією та зоною АТО - загалом це 600 кілометрів лінії напруги.

«Це є причиною для того, щоб на території області вживалися серйозні заходи безпеки. Але при цьому ми не забуваємо й про соціально-економічний розвиток», - підкреслила голова ХОДА.

Вона також зазначила, що Харківська область викликає великий інтерес у міжнародних партнерів.

«Ми багато працюємо з міжнародними організаціями. У нас підписані меморандуми про співпрацю з посольством США. Посол ЄС в Україні свій перший регіональний візит зробив саме в Харківську область. У 2016 році в регіоні відкрито три міжнародні офіси - Консультативної місії ЄС, GIZ та ЄБРР. Разом з міжнародними партнерами ми втілюємо спільні проекти, серед яких - будівництво метро, яке підтримують Європейський інвестиційний банк та ЄБРР. За підтримки USAID у рамках процесів децентралізації ми будуємо сучасні центри надання адміністративних послуг, які стануть інструментами дерегуляції», -  розповіла Юлія Світлична.

Також учасники зустрічі обговорили питання перебування на Харківщині внутрішньо переміщених осіб тощо.

Більше фото