Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання проведення весняної призовної кампанії

У ХОДА обговорили питання проведення весняної призовної кампанії

Селекторна нарада відбулась 14 квітня під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

Відкриваючи засідання, заступник керівника області підкреслив необхідність безумовного виконання законодавства та завдань Президента України під час проведення призову на строкову військову службу в 2017 році. Зокрема, він повідомив, що планове завдання з весняного призову для Харківської області становить 1200 осіб.

«Станом на 14 квітня призначено 749 призовників – це 62 % виконання планового завдання, - навів дані Олександр Скакун. – Хочу нагадати головам призовних комісій про необхідність посилення роботи з військового обліку на підприємствах та закладах різної форми власності».

Так, за інформацією директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексія Максимова, наразі на Харківщині тривають перевірки діяльності деяких районних призовних комісій.

«Відповідно до розпорядження голови ХОДА Юлії Світличної тривають перевірки стану військового обліку. Спільно з обласним військкоматом працює комісія облдержадміністрації, - повідомив Олексій Максимов. - За результатами перевірки відповідне доручення  буде спрямовано головам РДА та керівникам органів місцевого самоврядування».

У свою чергу, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін визнав задовільною роботу призовних комісій міста Люботин – станом на 14 квітня планове завдання виконано на 114%, Близнюківського району – 106 %, Ізюмського району - 105% і міста Ізюм – 105%.

Також під час засідання обговорили питання відбору кандидатів на військову службу за контрактом у ІІ кварталі  2017 року. За словами Юрія Калгушкіна, у І кварталі планове завдання для Харківської області становило 570 контрактників, підписали контракт 574 військовослужбовця.