Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українська театральна традиція надзвичайно вагома та потужна. Юлія Світлична

Українська театральна традиція надзвичайно вагома та потужна. Юлія Світлична

7 квітня голова ХОДА провела урочистий прийом для представників сфер культури та мистецтва Харківщини.

«Українська театральна традиція надзвичайно вагома та потужна. Кожен з нас любить і шанує театр, його величезну духовну силу і пишається тими талантами, які долучені до цього мистецтва, - наголосила Юлія Світлична у своєму вітальному слові. - Безумовно, Харківська область має сталі традиції та свою історію. Один національний, п’ять обласних та багато недержавних театрів втілюють на своїх майданчиках твори не лише українських авторів, але й митців з усього світу. Ми пишаємося кращими іменами, які знані не тільки на теренах Харківської області й України, але й далеко за межами нашої держави».

Керівник області запропонувала діячам культури й мистецтва об’єднати зусилля, щоб надати нового поштовху розвитку цих сфер. Як приклад вдалої інтеграції зусиль, вона навела Харківський університетський консорціум, що об’єднав вищу школу області.

«Ця спільнота знана далеко за межами Харківської області. Уся Україна бере приклад з нашого об’єднання, - сказала Юлія Світлична. – Пропоную вам, представникам культури і мистецтва, об’єднати зусилля. Ми, з боку обласної влади, надамо усіляку підтримку вашим ініціативам».

У ході урочистостей Юлія Світлична вручила головному балетмейстерові ХНАТОБ ім. М. Лисенка Світлані Коливановій-Попеску орден княгині Ольги II ступеню.

Також декілька представників галузі культури і мистецтва отримали почесне звання «Заслужений артист України».

«Це символічно - отримати цю нагороду в такий прекрасний день, на свято Благовіщення. Ми, діячі мистецтва, повинні нести й надалі благу звістку, звістку про любов, милосердя, безкорисливість і красу в людських відносинах», - сказала провідний майстер сцени Харківського театру для дітей і юнацтва Ольга Двойченкова.

Також у ході урочистостей Юлія Світлична вручила діячам мистецтва Почесні грамоти ХОДА та Подяки голови обласної державної адміністрації.

Більше фото