Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на екскурсію Галини Железняк «Харків – місто космічної слави»

Харків’ян запрошують на екскурсію Галини Железняк «Харків – місто космічної слави»

Захід, що пройде напередодні Всесвітнього дня космонавтики, відбудеться у Зоряному залі Харківського планетарію ім. Ю. О. Гагаріна 10 квітня о 12:00.

ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» і Харківський планетарій імені Ю. О. Гагаріна презентують авторську екскурсію Галини Железняк «Харків – місто космічної слави». Майстер-клас для екскурсоводів.

«Україна входить до десятки країн, які володіють космічними технологіями, а внесок харків'ян у космонавтику - величезний. Понад 30 підприємств виробляли деталі для ракет, створювали системи управління, винаходили різні прилади, - розповідають організатори. - Харків брав участь у запуску першого супутника і першого космонавта Юрія Гагаріна. Двадцять два космонавти були виховані в Харкові, серед них – першопроходець «гагарінського призову» Валентин Бондаренко, який трагічно загинув ще на періоді випробувань».

Сьогодні в місті діють громадські організації, які домагаються присвоєння Харкову високого статусу «Міста космічної слави». Можливість освоїти цікавий маршрут і взяти участь у його популяризації – це те, що реально можуть зробити екскурсоводи, повертаючи місту його справжню історію, впевнені організатори.

Під час екскурсії і творчого семінару учасники ознайомляться з експонатами музею «Космос» і можливостями апарату «Планетарій».

Охочим взяти участь у заході необхідно пройти реєстрацію у FB (із позначкою «йду») та за телефонами: 757-45-13, 705-35-50, (099) 90-28-007, (067) 923-08-93.