Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі сили концентруємо на відбудові житлового фонду в Балаклійському районі. Юлія Світлична

Усі сили концентруємо на відбудові житлового фонду в Балаклійському районі. Юлія Світлична

Останні дані щодо ліквідації наслідків НС на Харківщині голова ХОДА навела в ході брифінгу за участю віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та голови ДСНС України Миколи Чечоткіна.

Підбиваючи проміжні підсумки ліквідації НС на Балаклійщині, Геннадій Зубко відзначив злагоджену роботу ДСНС та місцевої влади.

«Хочу подякувати, перш за все, Державній службі з надзвичайних ситуацій та Харківській обласній державній адміністрації, які вчасно організували роботу та показали, яким чином потрібно реагувати на події, які, я вважаю, були спричинені зовнішнім викликом», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Юлія Світлична відзначила, що на роботах у Балаклійському районі зараз задіяні всі служби, органи влади та місцевого самоврядування.

«Під моєю координацією створено регіональний штаб, який має чіткі завдання, строки та відповідні завдання щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Уже в повному обсязі відновлено доступ населення до послуг газо- й електропостачання. Ми відновили залізничне та автосполучення. Об’єкти інфраструктури, соціальної та побутової сфер працюють за звичним робочим графіком. Зараз усі сили концентруємо на відбудові житлового фонду», - розповіла керівник області.

Вона відзначила, що до проведення відновлювальних робіт на Балаклійщині залучено 16 будівельних компаній, працюють 410 будівельників.

«Робимо акцент на ремонті покрівель, другий етап – встановлення вікон, а потім перейдемо до внутрішніх робіт», - повідомила Юлія Світлична.

Вона нагадала, що з бюджетів усіх рівнів на роботи в Балаклійському районі було спрямовано 112 млн грн.

«Маємо чіткий план робіт. Перед усіма, хто в них задіяний, стоїть завдання якнайшвидше ліквідувати всі ті наслідки, які принесла з собою ця катастрофа», - підкреслила голова ХОДА.

У свою чергу, Микола Чечоткін повідомив, що за весь час проведення робіт на території Балаклійського району піротехніки вилучили понад 10700 вибухонебезпечних предметів.

«Усі небезпечні території, що забруднені боєприпасами, позначені знаками мінної небезпеки, проводиться роз’яснювальна робота, здійснюються подворові обходи домогосподарств, розповсюджуються листівки щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, - розповів Микола Чечоткін. – Наш пріоритет – роз’яснювальна робота серед дітей шкільного віку. Фахівці ДСНС провели тематичний семінар з учителями шкіл та вихователями дитсадків. Навчання в школах після канікул розпочалося з уроків безпеки».

За прогнозом ДСНС, повне очищення території, що знаходиться в зоні відповідальності служби, планується завершити до 18 травня. Після завершення розмінування території у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу до кінця 2017 року спеціалісти проводитимуть моніторинг на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Також здійснюватиметься супровід сільськогосподарських робіт.

Більше фото