Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Хьюг Мінгареллі обговорили проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Ради Європи

Юлія Світлична та Хьюг Мінгареллі обговорили проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Ради Європи

Керівник ХОДА та Голова Представництва Європейського Союзу в Україні також розглянули можливості для реалізації спільних проектів у Харківській області.

У ході зустрічі Хьюг Мінгареллі підкреслив, що Харківська область є для Європейського Союзу одним з пріоритетних регіонів для реалізації спільних проектів. Сторони обговорили перші результати роботи відкритого в грудні в Харкові регіонального представництва Європейського банку реконструкції та розвитку. 

Також Глава Представництва ЄС в Україні привітав голову ХОДА з рішенням Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи щодо проведення в Харкові 27 червня засідання Моніторингового комітету Конгресу.

«В Україні засідання Моніторингового комітету проходить вперше. Переконана, що це розширить можливості нашої країни та поглибить розуміння процесів, що проходять в Україні, з боку європейських партнерів, - відзначила глава ХОДА. - Також розраховуємо, що зможемо приділити увагу регіональним проблемам, питанням реалізації на місцях реформ, зокрема - децентралізації».

Під час зустрічі мова йшла також про реалізацію програм безпеки в регіоні та консультативної допомоги, що надається в цій сфері харківським офісом Консультативної місії Європейського Союзу.