Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина долучилася до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Харківщина долучилася до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Питання проведення акції на території регіону розглянули 31 березня у ході селекторної наради.

Як зазначив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук, акція проводиться з 21 березня по 30 травня.

«До участі в акції планується залучити понад 479 тисяч людей. Заплановано очистити близько 23,6 млн кв. м прибудинкових територій, привести у належний стан понад 18,6 млн кв. м парків та скверів, упорядкувати 2041 кладовище», - зазначив Андрій Тимчук. 

Також, за його словами, збільшують планові завдання щодо залучення громадськості до робіт з благоустрою в Зачепилівському, Валківському, Золочівському, Краснокутському, Первомайському районах. Парків і скверів більше, ніж торік, буде впорядковано у Близнюківському, Первомайському районах, містах Ізюм і Чугуїв. Прибудинкових територій буде очищено більше у Вовчанському районі. У Великобурлуцькому, Ізюмському, Нововодолазькому, Печенізькому, Харківському районах, містах Люботин, Первомайський та Чугуїв більше, ніж минулого року, виявлено, а,відповідно - й заплановано ліквідувати - несанкціонованих звалищ сміття.

У ході наради перший заступник голови ХОДА Марк Беккер дав доручення головам РДА посилити роботу з ліквідації несанкціонованих смітників. 

«Протягом місяця буде проведено перевірку відповідним департаментом стосовно тих звалищ, які є у деяких районах області. У вас є час для того, щоб зменшити кількість несанкціонованих звалищ», - звернувся до голів РДА Марк Беккер.