Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА розглянули питання розвитку тваринництва в регіоні

У ХОДА розглянули питання розвитку тваринництва в регіоні

31 березня під головування першого заступника голови ХОДА Марка Беккера відбулася селекторна нарада з питання соціально-економічного розвитку районів області.

У ході наради Марк Беккер дав доручення головам РДА взяти на контроль питання щодо недопущення зменшення поголів’я свиней та великої рогатої худоби.

«Я ще раз звертаю увагу керівництва Департаменту АПК на те, що всі питання, які пов’язані з тваринництвом, повинні бути на контролі. Також чекаю від голів РДА на план заходів стосовно збільшення поголів’я великої рогатої худоби по відповідних районах. Прошу керівників районів звернути на це увагу», - зазначив Марк Беккер.

Заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин Ірина Коновалова у своїй доповіді зазначила, що за 2 місяці цього року на аграрних підприємствах на 5,8% збільшились обсяги реалізації на забій великої рогатої худоби, на 2,2% - виробництво яєць.

«У порівнянні з відповідним періодом минулого року шляхом підвищення продуктивності дійного стада сільгосппідприємства області на 1,8% збільшили обсяги виробництва молока. За 2 місяці поточного року надій молока на одну корову збільшився на 3,7 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року», - сказала Ірина Коновалова. 

Також в окремих районах регіону збільшено поголів’я великої рогатої худоби. Це Чугуївський, Нововодолазький, Первомайський, Вовчанський та  Близнюківський райони.