Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУМГ ім. Бекетова розпочали навчання майбутні фахівці адмінуправління об’єднаних громад

У ХНУМГ ім. Бекетова розпочали навчання майбутні фахівці адмінуправління об’єднаних громад

Перший набір слухачів здійснено з-поміж фахівців Лозівського району, що працюють у сфері публічної влади.

«Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова розпочав підготовку фахівців з адміністративного управління об’єднаними територіальними громадами», - повідомили в ректораті вишу.

Проект реалізується за підтримки ХОДА, облради та Обласної асоціації органів місцевого самоврядування. На першому етапі планують підготувати 40 магістрів за освітньою програмою «Адміністративне управління об’єднаними територіальними громадами» у рамках спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

«Перший набір слухачів здійснено з-поміж фахівців Лозівського району, що працюють у сфері публічної влади, - розповіли в ХНУМГ ім. Бекетова. - До створення майбутніх об’єднаних громад на Лозівщині вирішили підійти, спираючись на ґрунтовні та широкі знання, які пропонує університет міського господарства».

Управлінці міста Лозова та району впродовж року та одного місяця навчатимуться за заочно-дистанційною формою. Навчання проводиться 40 днів на рік (5 сесій по 4 - 10 днів). У міжсесійні періоди – через засоби дистанційного навчання на базі системи «Moodle».

Ректор університету Володимир Бабаєв підкреслив, що «головне в новостворених громадах – підготовлена команда, яка розпочне з інвентаризації інструментів, якими володіє, без чого рух уперед неможливий. Вважаю, що ОТГ – майбутнє нашої управлінської системи. Тож вибудовувати його потрібно правильно».