Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА взяла участь у святкуванні 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом

Голова ХОДА взяла участь у святкуванні 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом

Урочистий прийом, на якому був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі, пройшов у Харкові 22 березня.

«У 2017 році ми святкуємо багато яскравих і знаменних дат, однією з яких є 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом, - звернулася Юлія Світлична до учасників і гостей урочистого прийому. - Нас об'єднує не тільки присутність у Харківській області найчисленнішої в Україні в'єтнамської діаспори. Не тільки те, що в 2016 році зовнішньоторговельний оборот нашого регіону з В'єтнамом склав 4 мільйони доларів США, що в нас навчаються студенти з Республіки В'єтнам. Ми два дружніх народи, які, безумовно, відносяться з особливою увагою один до одного».

Керівник області побажала двом державам миру та процвітання. Також на честь 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом та 15-річчя партнерства Харківської області та провінції Кхань Хоа Юлія Світлична вручила Надзвичайному й Повноважному Послу Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні пам'ятний знак.

Нгуєн Мінь Чі подякував голові ХОДА та гостям заходу за участь у святковій події.

«Дуже символічно, що спільне свято відзначається саме на прекрасній і гостинній харківській землі. Це свідчить про нашу високу довіру до регіону та його жителів. Сьогодні Харків є столицею співдружності в'єтнамських громадян, що проживають в Україні. Слово «Харків» вимовляється в'єтнамцями - і тут, і на батьківщині - завжди з любов'ю та прихильністю. Хотів би від імені держави та народу В'єтнаму, в'єтнамської громади висловити глибоку вдячність керівництву Харківської області, жителям за увагу, турботу й допомогу нашим співвітчизникам», - сказав Нгуєн Мінь Чі.

Юлія Світлична зазначила, що керівництво області цінує довіру, яку має В'єтнам до України та регіону, зокрема.

«Ми розцінюємо цю довіру як можливість для подальшої активізації взаємин у економічній, культурній та інших сферах. Ми, безумовно, будемо розвивати ті напрямки, які принесуть успіх нашим країнам», - сказала Юлія Світлична.

Довідка. 23 січня 1992 року було встановлено дипломатичні відносини між Україною та Соціалістичною Республікою В'єтнам. У 1993 році відкрито Посольство В'єтнаму в Україні. У 1997-му відкрилося українське посольство в Соціалістичній Республіці В'єтнам.

Більше фото