Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела виїзний прийом громадян на Харківському плитковому заводі

Голова ХОДА провела виїзний прийом громадян на Харківському плитковому заводі

Співробітники ХПЗ зверталися до глави ХОДА за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру. Низка питань, порушених у ході прийому, стосувалась також житлово-комунальної та побутової сфер.

Так, співробітниця заводу, яка проживає в селі Роздольне Чугуївського району, звернулася до керівника області з питанням про можливість газифікації населеного пункту.

Юлія Світлична зазначила, що газифікація - одне з пріоритетних завдань для керівництва області. У минулому році було газифіковано 10 населених пунктів Харківщини.

«Ми продовжуємо працювати над тим, щоб робити життя людей комфортним. При подальших планах газифікації ми, безумовно, будемо враховувати побажання жителів області й, за можливістю, забезпечувати їх цією послугою», - запевнила глава ХОДА.

Низка порушених у ході прийому питань стосувалась обстеження і лікування співробітників заводу і членів їхніх сімей.

Так, одна із заявниць попросила сприяти в забезпеченні сина інвалідним візком типу «скутер». Для молодої людини з інвалідністю це єдина можливість пересуватися, оскільки звичайним візком він не може управляти.

Юлія Світлична пояснила, що хлопцеві потрібно буде пройти додаткові обстеження і пообіцяла, що фахівці облдержадміністрації допоможуть родині підготувати всі документи, необхідні для отримання засобу пересування.

Всі питання, пов'язані з охороною здоров'я та наданням матеріальної допомоги на лікування, глава ХОДА доручила взяти під особистий контроль керівників профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації. Заяви всіх, хто просив допомоги, за зверненням Юлії Світличної, будуть розглянуті профільною комісією.

За підсумками прийому громадян голова обласної державної адміністрації звернулася до керівництва заводу та представників профспілки з проханням також надавати допомогу співробітникам підприємства, які опинилися у важкій ситуації.

У ході робочої поїздки на завод Юлія Світлична також проінспектувала роботу підприємства. Вона ознайомилася з роботою лінії, яка дозволяє виробляти великоформатну плитку, а також з виробництвом фрити - унікальним для України.

«Всі вітчизняні виробники плитки купують фриту в Італії, Іспанії. Ми, завдяки власному виробництву, працюємо на вітчизняній сировині», - розповів комерційний директор ХПЗ Назар Ванюшин.

Він зазначив, що сьогодні в області створено сприятливі умови для розвитку виробництва.

«Сьогодні ми можемо звертатися до керівництва області зі своїми проблемами. Нам завжди допоможуть порадою, запропонують варіанти вирішення. Бізнес чують, бізнесу допомагають. Крім того, в області діє прогресивна програма соціально-економічного розвитку. Вона дозволить розвивати і наш бізнес, і бізнес в цілому», - підкреслив Назар Ванюшин.

Більше фото