Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Загони територіальної оборони можуть стати ядром обороноздатності Харківщини. Голова ХОДА

Загони територіальної оборони можуть стати ядром обороноздатності Харківщини. Голова ХОДА

18 березня глава ХОДА взяла участь в інструктивно-методичних заняттях з питань територіальної оборони.

Заняття на навчальній базі МВС у Сокольниках провели для районних комісарів - начальників штабів територіальної оборони міста Харків та області. Отримані знання вони будуть використовувати для подальшого проведення занять із загонами тероборони на місцях.

Звертаючись до учасників занять, Юлія Світлична зазначила, що системний підхід до оборони області був запроваджений у 2016 році, коли були прийняті три програми для забезпечення безпеки на території Харківщини. Одна з найважливіших, на думку глави ХОДА, - програма територіальної оборони.

«Програма територіальної оборони на 2016-2017 роки містить не тільки основний план заходів, а й підкріплена матеріально, - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до учасників навчань. - Перед вами - чітка вимога: системно організувати підготовку загонів територіальної оборони із залученням ветеранів АТО, військових і громадських організацій. Сьогодні не всі райони дотягують до оцінки «задовільно». Є над чим працювати і чого прагнути. Але саме територіальна оборона може стати ядром зміцнення обороноздатності кожного району області».

Юлія Світлична нагадала, що на фінансування програми територіальної оборони в 2016-2017 рр. в обласному бюджеті було передбачено близько 6 млн грн. Це дозволило укомплектувати загони тероборони обмундируванням і всіма необхідними для роботи засобами.

Під час заходу глава ХОДА була відзначена нагородою Харківського обласного військового комісаріату «За досягнення» I ступеня за внесок у розвиток територіальної оборони.

«Харківська область - єдина на сьогоднішній момент в Україні, де за підтримки обласної адміністрації та особисто Юлії Світличної з обласного бюджету виділяються значні кошти на територіальну оборону, - зазначив військовий комісар області Юрій Калгушкін. - Це дозволяє укомплектувати загони і проводити ефективне навчання».

За словами Юрія Калгушкіна, навчання з районними комісарами проводяться у Харкові один раз на два місяці. З керівним складом загонів територіальної оборони - кожну суботу або неділю.

Крім того, заняття проводяться на базі штабів тероборони в районах.

«Загони тероборони створені в усіх районах області. Найбільш активно проводять навчання в Зміївському, Дергачівському, Харківському районах та всіх районах міста Харків, - розповів обласний комісар. - Сьогодні до активної роботи підключаються Куп'янськ, Вовчанськ - райони, які межують з Російською Федерацією. Створити саме в прикордонних районах обороноздатні загони територіальної оборони - наша основна задача».

 

Більше фото