Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінальний матч Кубка України з футболу пройде в Харкові 17 травня

Фінальний матч Кубка України з футболу пройде в Харкові 17 травня

Раніше проведення фіналу планувалося на 4 червня 2017 року.

Рішення перенести гру з 4 червня на 17 травня було ухвалене в інтересах національної збірної, яка 11 червня зіграє матч відбору на чемпіонат світу - 2018 проти Фінляндії.

Провести фінал Кубку України сезону 2016-2017 рр. на стадіоні «Металіст» Федерація футболу України вирішила в грудні минулого року.

Повернення великого футболу на Харківщину стало наслідком тісної співпраці Харківської обласної адміністрації з Федерацією футболу України.

Нагадаємо, 6 жовтня 2016 року Юлія Світлична і голова федерації Андрій Павелко підписали меморандум про співпрацю ХОДА та ФФУ. Документ передбачає спільну роботу керівництва Харківської області та Федерації футболу над отриманням дозволів від ФІФА та УЄФА для проведення в Харкові міжнародних футбольних матчів всіх рівнів, а також розвиток у регіоні дитячо-юнацького та масового футболу. Як наслідок, 15 листопада на стадіоні «Металіст» пройшов перший за три роки міжнародний матч - Україна-Сербія.

Також цього року Харківська область приймає низку світових спортивних подій. Крім матчу Кубка Федерації з тенісу, який пройшов у Харкові на початку лютого, наш регіон прийняв матч Ліги Європи з футболу між донецьким «Шахтарем» та іспанською «Сельтою», матчі Ліги чемпіонів з гандболу та Кубок світу з танцювального спорту. Влітку Харків прийме чемпіонат Європи з боксу.