Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коштом KfW банку в області реалізують проекти з розвитку ЖКГ та утилізації відходів

Коштом KfW банку в області реалізують проекти з розвитку ЖКГ та утилізації відходів

14 березня відбулася нарада заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка з представниками експертів KfW банку.

Було зазначено, що будівництво та реконструкцію об’єктів інфраструктури Харківщини планується провести в рамках нового інвестиційного проекту Уряду Німеччини «Відбудова й оновлення муніципальної інфраструктури на сході України».

Євгеній Шахненко розповів іноземним експертам, що Харківська область готова до співпраці з державним банком Німеччини. Пріоритетною він назвав роботу в галузі житлово-комунального господарства та у сфері поводження з твердими та рідкими відходами.

Експерт місії Девід Тоф, як представник проекту «Комунал-кредит», запевнив, що також докладе максимальних зусиль для здійснення реалізації відібраних та перспективних проектів для нашого регіону.

У рамках візиту місії, яка буде працювати до кінця тижня, заплановано відвідування 5-ти об’єктів та презентацію їх майбутнього будівництва та реконструкції. Мова йде про будівництво очисних споруд та каналізаційних мереж у м. Богодухові, селищі Рогань Харківського району. Також експерти відвідають місця розташування нових комплексів з переробки твердих побутових відходів у Первомайському районі та м. Вовчанську. Крім того, експерти банку зможуть ознайомитись з ходом робіт щодо будівництва комплексу ТПВ в м. Люботині.

Також на нараді були обговорені перспективи розвитку подальшої співпраці у реалізації інших проектів, які, за словами директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, є в арсеналі облдержадміністрації, в тому числі у галузі теплоенергетики та енергоощадження.