Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли на прийом до першого заступника голови ХОДА 1 березня, зверталися переважно з проханням допомогти у вирішенні земельних питань.

Так, житель Вовчанського району розповів про проблеми, з якими він зіткнувся під час оформлення земельної ділянки для ведення сільського господарства. Пенсіонери з Дергачів попросили допомоги в оформленні спадщини. Про питання, що виникли під час укладання договору оренди земельної ділянки в селі Наталине Красноградського району, розповіла мешканка цього населеного пункту. По земельних питаннях також зверталися мешканці Дергачівського, Зміївського, Харківського районів та міста Харків. Марк Беккер ознайомився з наданими документами і пообіцяв допомогти у вирішенні порушених питань.

Житель Краснокутського району прийшов на прийом до першого заступника голови ХОДА з тим, щоб подякувати Марку Беккеру за надану консультацію та допомогу в земельних питаннях. Ще один житель області поділився з керівництвом регіону своїми ідеями щодо поліпшення сфери реалізації товарів сільгоспвиробників у сільській місцевості. Свої пропозиції чоловік надав до Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Крім того, до Марка Беккера звернулася ініціативна група жителів Дергачівського району, серед яких і депутати районної ради. Активісти розповіли, що за зверненням жителів Черкаської Лозової та Дергачів просять вирішити питання щодо незаконної, на їхню думку, забудови прибережної захисної смуги Лозовеньківського водосховища. За їх словами, робоча група з району зафіксувала численні порушення - такі, як забруднення води і встановлення незаконних огорож.

«Весь берег з боку Черкаської Лозової закритий для відпочивальників. Доступу до води немає - купатися і ловити рибу не можна. Там незаконні будови і загородження. Люди обурені. Я звертався до прокуратури, яка також знайшла порушення», - пояснив один із заявників.

Він також додав, що представники громадськості, які виступають за створення на березі водойми зони відпочинку, не можуть оформити відповідні дозвільні документи.

«Ми обов'язково вивчимо ваше питання - такі порушення екології та земельного законодавства неприпустимі. Працюватимуть наші департаменти. Також відповідне доручення отримає глава району», - відреагував Марк Беккер.

Всі, хто прийшов на прийом до першого заступника голови ХОДА, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації та обласного управління земельних ресурсів. Порушені в ході прийому питання Марк Беккер взяв під особистий контроль.