Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична обговорила з делегацією Великої Британії реалізацію в області проектів у сфері АПК

Юлія Світлична обговорила з делегацією Великої Британії реалізацію в області проектів у сфері АПК

28 лютого керівник регіону провела зустріч з представниками МЗС та Міністерства з питань міжнародного розвитку Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Предметом обговорення сторін стали перспективи розвитку співробітництва між Великобританією та Харківською областю.

Юлія Світлична зазначила, що регіон є перспективним для іноземних інвесторів. Серед сфер, які найбільш динамічно розвиваються, керівник області позначила промислове виробництво, яке продемонструвало в 2016 році зростання на 7%, агропромисловий комплекс, сфери освіти та науки.

«Нашим завданням є пошук нових ринків збуту, - підкреслила глава ХОДА. - У нас є власна міжнародна інфраструктура (така, як Офіс Харківської області у Вашингтоні та офіс у Китаї), яка дає можливість знаходити нові ринки збуту та нових партнерів. І нам цікаві проекти, які дадуть перспективи розвитку Харківській області, можливості для економічного зростання в цілому і для індивідуального розвитку кожному мешканцю Харківщини».

Координатор програм Фонду належного управління Міністерства з питань міжнародного розвитку Великобританії Бен Чалліс повідомив, що цього року буде реалізований проект від Європейського банку реконструкції та розвитку щодо підтримки агропромислового комплексу.

«Мені дуже приємно, що Великобританія зробить свій внесок у цей проект, і він буде сприяти розвитку агропромислового комплексу Харківської області. ЄБРР надає фінанси, Великобританія надає технічну допомогу для розвитку малого та середнього бізнесу», - пояснив Бен Чалліс.

Юлія Світлична нагадала, що в 2016 році в Харківській області було відкрито офіс ЄБРР, що стане додатковою перевагою при реалізації програми розвитку АПК у регіоні.

«Ми сподіваємося, що цією можливістю скористається малий і середній бізнес Харківщини, - підкреслила Юлія Світлична. - Також розраховуємо, що з вашою допомогою на території області буде реалізовано ще низку нових проектів».

Керівник області акцентувала увагу делегації Великобританії на тому, що Харківська область є надійним партнером, який реалізовує спільні проекти з диппредставництвами різних країн світу та міжнародними організаціями. Зокрема, 2 меморандуми підписані між керівництвом ХОДА та Посольством США в Україні. Спільно з USAID у регіоні реалізується проект будівництва регіонального Центру надання адмінпослуг.

«У нас є висококваліфіковані та працездатні кадри, ми володіємо потужною науковою базою, щоб якісно брати участь у кооперації з європейськими партнерами, - зазначила Юлія Світлична. - Ми цінуємо довіру міжнародних партнерів і виступаємо гарантом імплементації взятих на себе зобов'язань. Будемо раді будь-якій можливості залучення нових проектів і програм на територію Харківщини».

Більше фото