Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На військовий облік в області стали майже 8 тисяч осіб

На військовий облік в області стали майже 8 тисяч осіб

Про проведення приписної кампанії і початок весняного призову розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін під час прес-конференції 28 лютого.

За інформацією Юрія Калгушкіна, приписці підлягають майже 9 тисяч 17-річних жителів Харківської області.

«Приписка юнаків 2000 року народження до призовних дільниць районних військкоматів проводиться з 3 січня по 31 березня. Для первинної постановки на військовий облік створені приписні комісії, які очолюють районні комісари, - розповів Юрій Калгушкін. - На даний момент з 8956 викликаних юнаків на приписку з'явилися 7726. З них придатними до військової служби визнано 5778 осіб».

За словами військового комісара області, деякі райони вже виконали план щодо приписки на 100% - Близнюківський, Великобурлуцький, Шевченківський.

«Харківська область традиційно є лідером з виконання приписної кампанії. Думаю, і в цьому році показник виконання плану буде становити не менше 98-99%», - заявив Юрій Калгушкін.

Він також зазначив, що 12 юнаків, які з'явилися на приписку, виявили готовність вступити на контрактну службу після досягнення 18 років, 91 юнак виявив бажання вступити на навчання до військових вишів.

Що стосується весняної призовної кампанії, до військових частин Збройних сил України та інших підрозділів з області планують направити близько 1200 строковиків.

«З 1 березня в області почнуться підготовчі заходи, оповіщення призовників. З 1 квітня почнуть працювати районні призовні комісії. А вже 5 квітня почнеться відправлення призовників до навчальних центрів - на 1,5-3 місяці, а потім - до частин постійної дислокації ЗСУ та інших військових формувань», - розповів Юрій Калгушкін.

Триватиме призовна кампанія до 30 травня.

«Згідно із законодавством відповідальність за проведення призову покладається на місцеві органи державної влади у взаємодії з військовими комісаріатами. З огляду на успішний досвід осіннього призову 2016 року, я хотів би подякувати керівництву Харківської обласної державної адміністрації та Юлії Світличній особисто за тісний контакт, надання допомоги і своєчасне реагування на питання, які виникали. У 2016 році область виконала планове завдання з призову на 100%», - підкреслив Юрій Калгушкін.

Він також зазначив, що можливий призов на військову службу офіцерів запасу - під нього підпадають офіцери, які закінчили військову кафедру, але не проходили військову службу, у віці не старше 43 років.

«Відповідний наказ міністра оборони очікується в березні. Офіцери запасу, як і строковики, будуть проходити службу в пунктах постійної дислокації. Враховуючи невисоке планове завдання, обмеження за спеціальностями, а також заробітну плату, яка для офіцерів становить від 9 тис. грн, впевнений, що кількість бажаючих буде більше плану», - зазначив Юрій Калгушкін.