Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам'ять загиблих під час теракту біля Палацу спорту

У Харкові вшанували пам'ять загиблих під час теракту біля Палацу спорту

У заходах, що пройшли 22 лютого, взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Учасники акції провели мітинг біля Палацу спорту, після чого пройшли ходою до пам'ятного каменя учасникам Маршу гідності, які загинули від вибуху в 2015 році. Тут відбулася панахида.

«Сьогоднішню дату і це місце об'єднали дві події. У 2014 році в Палаці відбувся сепаратистський з'їзд, і завдяки харків'янам, які зібралися тут, вдалося відстояти Харків як невід'ємну частину неподільної України. Рік по тому тут сталася трагічна подія: теракт, спрямований проти учасників Маршу гідності, який забрав життя чотирьох харків'ян. Ми в боргу перед цими людьми. Багато в чому завдяки їх патріотизму та активній громадянській позиції, сьогодні ми живемо в мирному, стабільному, українському регіоні», - підкреслив Михайло Черняк.

Він також зазначив, що протягом двох років у регіоні ведеться системна робота для забезпечення безпеки, спрямована, в тому числі, на запобігання диверсій і терористичних актів.

«У Харківській області вибудована ефективна система взаємодії всіх силових структур, що відповідають за безпеку. Ця робота перебуває під особистим контролем глави ХОДА Юлії Світличної, - сказав Михайло Черняк. - На жаль, війна триває, і наш регіон, як і раніше, - під прицілом агресора. Але ми вживаємо всіх заходів для того, щоб жителі Харківщини були в безпеці».

Більше фото