Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся мітинг-реквієм на честь Дня Героїв Небесної Сотні

У Харкові відбувся мітинг-реквієм на честь Дня Героїв Небесної Сотні

На заході, що пройшов біля пам’ятника Тарасові Шевченку, виступили рідні загиблих Героїв України та представники харківського Євромайдану.

Учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув під час Революції гідності.

«Герої не вмирають! Їхня сила духа назавжди залишиться в генетичному коді української нації», - наголосив настоятель храму Святого Іоанна Богослова отець Віктор Маринчак.

Микола Котляр, батько Героя України, Героя Небесної Сотні Євгена Котляра, відзначив, що за свої 33 роки його син прожив таке життя, яке інколи не проживають люди ані за 66, ані за 99 років. Адже він зміг зробити щось важливе для своєї країни.

«Зима 2014 року змінила свідомість кожного українця, - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична. – Євген Котляр, Владислав Зубенко, Юрій Паращук – це ті три імені, які завжди пам’ятатиме Харківщина. Їхніми іменами названі вулиці Харкова. На згадку Героїв Небесної Сотні в нашому місті названо площу. Ці імена залишаться в нашій пам’яті та пам’яті наших дітей».

Керівник області повідомила, що відповідно до указу Президента України, заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні проходять у всіх районах Харківської області.

Більше фото