Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли на прийом до заступника голови ХОДА 17 лютого, зверталися переважно з проханням допомогти у вирішенні житлово-комунальних проблем.

Одне з питань, озвучених у ході прийому, стосувалося ремонту дороги в місті Балаклія.

«Це питання для жителів нашої вулиці є дуже гострим. Ми просимо вас провести капітальний ремонт близько 300 метрів дороги, інакше будуть руйнуватися наші будинки», - сказав заявник.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, на цьому відрізку дороги роботи частково вже були проведені, встановлені дорожні знаки щодо обмеження руху великовагового транспорту та щодо обмеження швидкісного режиму. Але дорога дійсно потребує капітального ремонту.

Це питання Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.

«Ми обговоримо проблему з керівництвом обласної служби автомобільних доріг і вирішимо, як виконати це завдання. Я думаю, що з настанням тепла нам вдасться відремонтувати цю ділянку дороги», - сказав заступник голови ХОДА.

Також Євгеній Шахненко дав доручення профільним службам відкоригувати проект реконструкції дороги в Балаклійському районі, її протяжність - близько 4 кілометрів.

Жителі області зверталися на прийом до заступника голови ХОДА з проханням відремонтувати міст в одному з сіл регіону і полагодити покрівлю у багатоквартирному будинку.

Також в ході прийому від одного із заявників пролунала пропозиція щодо розробки обласної програми з енергозбереження.

«Мова йде про застосування систем кабельного електроопалення з акумуляцією теплової енергії, наприклад, у стінах будинків і підлозі. Цей варіант опалення обходиться втричі дешевше, ніж опалення твердопаливними котлами. Фактично, це вартість електроопалення за нічним тарифом. Термін окупності - один опалювальний сезон», - розповів заявник.

Євгеній Шахненко доручив профільним фахівцям відібрати кілька об'єктів соціальної сфери, в яких можна встановити таку систему опалення, і розглянути питання з впровадження такого проекту в нашому регіоні.

«Я глибоко переконаний, що раціональна електрична система опалення на сьогодні є набагато економнішою за всі традиційні, навіть на твердопаливних котлах, - сказав Євгеній Шахненко. - Ми оберемо 2-3 об'єкти, зробимо попередній розрахунок: які витрати і який отримаємо ефект. Я думаю, це буде хороша економія для бюджету».

Також у ході прийому громадян порушувалися питання щодо відновлення газо- і водозабезпечення, роботи ОСББ. Заявники просили Євгенія Шахненка розібратися з незадовільною, на їхню думку, роботою комунальних підприємств і житлових кооперативів.

Заступник голови ХОДА пообіцяв розібратися у всіх озвучених заявниками питаннях. Всі, хто прийшов на прийом, за необхідністю, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.