Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з представником Міжнародної кризової групи

Олександр Скакун провів зустріч з представником Міжнародної кризової групи

Заступник голови ХОДА та Пітер Палмер обговорили суспільно-політичну ситуацію, а також питання забезпечення безпеки в Харківській області.

У ході зустрічі, що пройшла 13 лютого, Олександр Скакун розповів старшому аналітику Міжнародної кризової групи про роботу, яка проводилась в області в 2014-2016 роках для забезпечення безпеки. Він зупинився на діяльності проросійських диверсійних груп на території регіону.

«Завдяки спільній системній роботі обласної адміністрації та всіх силових структур, діяльність терористичних груп, метою яких була дестабілізація в регіоні, вдалося нейтралізувати. Сценарій, який агресор реалізував на Донбасі, не вдалося здійснити в Харківській області ще й тому, що жителі регіону підтримали вектор, який базується на державній позиції, - зазначив Олександр Скакун. - На даний момент в області вибудувана чітка система взаємодії всіх органів, що відповідають за безпеку. Їхня робота знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. Сьогодні дестабілізація ситуації в області неможлива».

Олександр Скакун також розповів, що для забезпечення безпеки в регіоні обласною радою прийнято низку комплексних програм - протидії терористичній діяльності, громадської безпеки і територіальної оборони.

«Що стосується останньої програми, то до загонів територіальної оборони вступили десятки тисяч жителів області. Це є індикатором громадської думки і говорить про патріотичну налаштованість мешканців регіону», - зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.