Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Минулого року під час надзвичайних ситуацій у регіоні врятовано більше ніж 350 людей

Минулого року під час надзвичайних ситуацій у регіоні врятовано більше ніж 350 людей

9 лютого в ході засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС підбили підсумки роботи системи цивільного захисту області в 2016-му та спланували роботу на поточний рік.

Оцінюючи роботу рятувальників регіону в 2016 році, перший заступник голови ХОДА Марк Беккер відзначив, що всі служби працювали злагоджено.

«Попри всі складні умови, які були в Харківській області та в цілому в Україні, у нас не виникало серйозних надзвичайних ситуацій, а ті НС, які з'являлися, були вчасно ліквідовані», - сказав Марк Беккер.

За даними Департаменту цивільного захисту ХОДА, у 2016 році на території області сталося 13 надзвичайних ситуацій, з яких 1 - техногенного, 11 - природного та 1 - соціального характеру, у яких загинуло 59 осіб, 65 постраждало. Бійці ДСНС Харківщини під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж врятували 351 людину та матеріальні цінності на суму понад 270 млн грн. Також у 2016 році вдалося уникнути виникнення великих лісових пожеж, загалом кількість пожеж у лісах суттєво зменшилася у порівнянні з 2015 роком: зі 178 до 37.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко повідомив, що минулого року велика увага приділялась підвищенню якості планування евакуаційних заходів, а також проведенню навчань та тренувань евакуаційних органів всіх рівнів. Зокрема, були враховані питання евакуації осіб з обмеженими можливостями. Також триває робота щодо приведення захисних споруд у готовність до укриття населення. Наприклад, у місті Харків підготовлено 3 тис. 469 підвальних приміщень у багатоквартирних житлових будинках, що дає можливість спланувати укриття близько 1,4 млн мешканців міста. Визначено ще 89 споруд, де, у разі необхідності, зможуть укритися понад 750 тис. осіб. По районах області для укриття населення підготовлено 1063 одиниці укриттів, які можуть вмістити більше ніж 750 тис. мешканців.

«Окремо хотів акцентувати увагу керівників районів та міст на питанні забезпечення регіональної системи оповіщення, - звернувся до присутніх Павло Пономаренко. – Попереджую всіх членів комісії ТЕБ та НС: потрібно враховувати реалії сьогодення, тож системи оповіщення слід тримати у належному стані».

Також Павло Пономаренко наголосив на необхідності формування в районах та новостворених територіальних громадах керівного складу органів місцевої пожежної охорони й доручив керівникам комісій на місцях звернути увагу на питання щодо паспортизації пляжів.

На завершення засідання Марк Беккер відзначив плідну роботу Департаменту цивільного захисту ХОДА з надання допомоги постраждалому населенню міста Авдіївка Донецької області.

«Хочу підкреслити, що завдяки злагодженим діям всіх департаментів ХОДА й під керівництвом цивільного захисту ми змогли забезпечити серйозну допомогу мешканцям Авдіївки, куди були спрямовані цінні вантажі: продукти харчування та матеріали промислового призначення», - подякував підлеглим перший заступник керівника області.

Більше фото