Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Власникам агросадиб регіону вручать сертифікати і знаки «Українська гостинна садиба»

Власникам агросадиб регіону вручать сертифікати і знаки «Українська гостинна садиба»

Урочиста церемонія відбудеться 1 лютого о 12:00 у малій залі Харківської обласної державної адміністрації.

Як розповіли в Управлінні культури і туризму ХОДА, сертифікати і знаки «Українська гостинна садиба» отримають власники агросадиб Харківської області, які пройшли добровільну категоризацію у сфері сільського зеленого туризму в рамках програми «Українська гостинна садиба». 

«Категоризація діючих садиб сільського туризму, які знаходяться на території Балаклійського, Борівського, Валківського, Вовчанського, Дворічанського, Зміївського, Ізюмського, Нововодолазького, Чугуївського районів та м. Дергачі, здійснювалася в рамках реалізації проекту «Підтримка підприємницьких ініціатив сільських мешканців у сфері зеленого туризму» громадської організації «Інститут соціальної політики регіону», - зазначають в Управлінні. 

У нашому регіоні вперше створено обласну мережу «Гостинні садиби Харківщини». Вона складається з 37 садиб різних категорій, які увійшли до всеукраїнської мережі «Українська гостинна садиба».

Довідка. Сертифікат засвідчує відповідність агросадиби вимогам програми категоризації. Знак «Українська гостинна садиба» дає право сільському господарю повідомляти про відповідну якість житлових умов та рівень послуг у засобах реклами та інформації, встановлювати плату, зіставлену з його категорією, тощо.