Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На заводі ім. Шевченка обіцяють ліквідувати борги із заробітної плати до початку березня

На заводі ім. Шевченка обіцяють ліквідувати борги із заробітної плати до початку березня

Графіки погашення заборгованостей перед працівниками підприємства надали під час засідання профільної обласної комісії.

Так, окрім ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка», графіки надали ТОВ «Українська ливарна компанія» (до 1 квітня) та ПАТ «Харківський верстатобудівний завод» (до 1 червня).

Також про причини існування боргів та перспективи їх погашення проінформували керівники Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, ПАТ «Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут засобів технологічного устаткування «Велт», ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування». Керівників підприємств-боржників попередили про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати. Всі отримали доручення укласти графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати на 2017 рік.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, найгірше вирішувати питання щодо скорочення боргів із заробітної плати на державних підприємствах, більшість з яких не має державних замовлень. На сьогодні борги на державних підприємствах складають 70% від загальних по області.