Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі Харківщини взяли участь в інтелектуальній грі - квесті «Загадки Каразіна»

Школярі Харківщини взяли участь в інтелектуальній грі - квесті «Загадки Каразіна»

Гра проходила у навчальному центрі «ЛандауЦентр» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна в рамках спільного проекту ХОДА та вишу.

Від імені керівника області Юлії Світличної учасників заходу привітав заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

«До участі в заході були запрошені діти з сільських шкіл Харківщини, які були найактивнішими й найдопитливішими під час роботи виїзної виставки цікавої університетської науки, а також школярі, які цікавляться науковими розробками й експериментами», - відзначив заступник голови облдержадміністрації.

Квест пройшов на майданчиках «ЛандауЦентру», де було організовано 5 локацій: «Високі енергії», «Математика та логіка», «Біологія», «Хімія», «Експериментальна фізика». Після завершення заходу учасникам вручили солодкий подарунок від голови ХОДА.

Підбиваючи підсумки реалізації спільного проекту ХОДА та ХНУ ім. В.Н. Каразіна з популяризації науки серед школярів регіону, Анатолій Бабічев повідомив, що протягом жовтня-листопада 2016 року представники «ЛандауЦентру» з науковою виставкою відвідали 250 шкіл у 17 районах області. Виставку побачили близько 15 тисяч школярів та 500 учителів. Відвідувачам демонстрували наукові досліди, експерименти та цікаве пізнавальне обладнання.

«Завданням цього проекту є формування системи підтримки сільської молоді, а також залучення школярів до науково-освітньої діяльності. Для школярів створювали наукове дійство, що було спрямоване на краще засвоєння шкільного матеріалу, демонстрацію законів і різноманітних явищ, а також просвітницьку та профорієнтаційну роботу», - пояснив заступник голови ХОДА.