Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До початку 2018-го Шебелинський газопереробний завод планує перейти на випуск моторного палива стандарту «Євро-5»

До початку 2018-го Шебелинський газопереробний завод планує перейти на випуск моторного палива стандарту «Євро-5»

У 2016 році підприємство частково модернізувало виробництво, що дозволило перейти на випуск бензинів і дизпалива якості «Євро-4».

Як повідомили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА, у минулому році Шебелинський газопереробний завод збільшив переробку нафтової сировини на 7,9% (на 36,5 тис. тонн) у порівнянні з 2015 роком – до 497,2 тис. тонн. Виробництво дизпалива зросло на 7,5% (на 8,1 тис. тонн) – до 116,8 тис. тонн.

«Шебелинський газопереробний завод - єдине в Україні підприємство, яке працює на вітчизняній сировині, що дозволяє виробляти паливо з найнижчою собівартістю, - зазначили в Управлінні. - Завод довго працював за старими ТУ. Модернізація потужностей, яка була проведена в минулому році, дозволила підприємству перейти на випуск високоякісної продукції».

Подальша модернізація, яку планується провести протягом 2017 року, дозволить не тільки підвищити якість палива до стандарту «Євро-5», а й у повній мірі використовувати потужності заводу, який може переробляти до 1 млн тонн сировини на рік.