Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У І кварталі року лави ЗСУ поповнять півтисячі контрактників із Харківської області

У І кварталі року лави ЗСУ поповнять півтисячі контрактників із Харківської області

Питання підготовки до весняного призову, комплектування ЗСУ за контрактом та територіальної оборони обговорили 26 січня на нараді, скликаної за дорученням заступника глави ХОДА Олександра Скакуна.

Нарада пройшла на базі Харківського обласного військового комісаріату. У ній взяли участь представники ХОВК, військові комісари районів області та міста Харків, представники РДА.

«Реалізація в області засад державної політики у галузі забезпечення обороноздатності держави знаходиться під пильним особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. Керівник області ставить задачу безумовного виконання плану з призову та комплектування війська за контрактом у повному обсязі, - підкреслив у ході наради директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. - При цьому ми маємо забезпечувати не тільки кількісні показники, а й принципово підходити до якості кандидатів у військо та забезпечити поповнення ЗСУ підготованими, кваліфікованими та мотивованими кадрами».

За інформацією Олексія Максимова, у першому кварталі 2017 року Харківська область планує залучити до служби за контрактом 570 військових. Крім того, під час весняної призовної кампанії регіон має спрямувати до лав армії до 1500 призовників.

У 2016 році Харківщина стала одним з лідерів за цим напрямком роботи, укомплектувавши контрактне військо 3225 військовослужбовцями та поповнивши ЗСУ майже 2000 призовниками.

«Крім того, важливою складовою забезпечення обороноздатності країни є розвиток та підтримка заходів територіальної оборони. У минулому році з ініціативи голови ХОДА на ці цілі було спрямовано понад 2,5 млн грн з обласного бюджету. Було придбано спеціальне обладнання, засоби зв’язку, навчальну зброю тощо. У цьому році на територіальну оборону планується спрямувати близько 3 млн грн», - розповів Олексій Максимов.

У ході наради директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА також вручив нагороди Міністерства оборони військовослужбовцям Харківщини за сумлінну службу протягом понад 20 років.