Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна завдяки своєму народові зможе подолати труднощі та рухатися до кращого майбутнього. Юлія Світлична

Україна завдяки своєму народові зможе подолати труднощі та рухатися до кращого майбутнього. Юлія Світлична

22 січня голова ХОДА взяла участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди Дня Соборності України.

У заході також взяли участь представники облдержадміністрації, обласної ради, силових структур регіону, духовенства, дипломатичних місій, ветерани АТО, громадськість, мешканці Харкова.

«Сьогодні країна святкує одне з найвеличніших свят українського народу – День Соборності України. Саме цього дня 1919 року був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки. Дві українські республіки об’єдналися. Один народ, одна історія, одна нація. Сьогодні нам, як ніколи, потрібна злука, нам, як ніколи, потрібна солідарність», - сказала Юлія Світлична.

Керівник області також повідомила, що, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка, урочисті заходи до Дня Соборності України проходять у кожному куточку Харківської області. Зокрема, після покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку відбудеться акція «Ланцюг Єдності», а ввечері планується святковий концерт у ХНАТОБі ім. М.В. Лисенка.

«Особисто для мене цей день символізує можливість нагадати людям, що спільні дії завжди приводять до успіху. Нам потрібно єднатися у важкий для країни час. Якщо ми будемо разом протистояти всім зовнішнім викликам, ми, безумовно, їх подолаємо. Тільки, якщо ми будемо разом, зможемо йти вперед до розвитку країни й у кожній родині буде злагода та спокій. Це саме той час, коли йде переосмислення всіх процесів. І Україна завдяки своєму працездатному народові зможе подолати всі труднощі та рухатися до кращого майбутнього», - сказала Юлія Світлична.

Більше фото