Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові оберуть кращий проект пам'ятника Героям Небесної Cотні

У Харкові оберуть кращий проект пам'ятника Героям Небесної Cотні

Відкриття виставки робіт учасників конкурсу на кращу проектну пропозицію відбудеться 23 січня о 15:00.

Захід пройде у приміщенні Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62). Очікується, що на конкурсі буде представлено близько 15 проектів. Організаторами конкурсу є координаційна рада харківського Євромайдану, учасниками стали авторські колективи професійних архітекторів і скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. За інформацією організаторів, виставка триватиме до 17 лютого. По її завершенню журі підіб'є підсумки. Втім, конкурс може бути продовжений - якщо журі не прийде до спільного рішення або проект не прийме громадськість.

«Ми не женемося за термінами реалізації проекту, - зазначив член журі конкурсу, координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін. - Важливо, щоб пам'ятник був народним і відбив суть Революції Гідності. Він повинен передати дух тих подій і подвиг Героїв Небесної Сотні, щоб люди розуміли: принесені жертви в ім'я майбутнього України - не є марними. На відкриття виставки прийдуть рідні трьох загиблих під час Революції гідності героїв-харків'ян».

Володимир Чистилін нагадав, що ідея увічнити пам'ять героїв виникла ще у 2014 році.

«Потім у нас з'явилася площа Героїв Небесної Сотні, вулиці, що носять імена героїв-харків'ян. Ми порушили питання про створення пам'ятника. Дякую голові ХОДА Юлії Світличній, яка підписала меморандум про співпрацю з координаційною радою Євромайдану, завдяки чому ми з теоретичної площини перейшли у практичну. По суті, конкурс на кращий проект пам'ятника почався відразу після підписання меморандуму», - зазначив координатор харківського Євромайдану.