Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ухвалено план дій щодо відновлення будинку в селищі Горького Богодухівського району

Ухвалено план дій щодо відновлення будинку в селищі Горького Богодухівського району

За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної для оперативної ліквідації наслідків обвалу покрівлі в житловому будинку по вул. Миру, 1, діє обласний штаб.

Перше засідання штабу в селищі Горького пройшло о 8:30 17 січня під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. У заході взяли участь представники ДСНС, обленерго, газової служби, ліцензованої проектної організації, будівельники, керівництво району та селища.

«Під час наради були, в першу чергу, вирішені питання розміщення мешканців будинку, яких евакуювали, в місцевому дитячому садку - через аварійну небезпеку з будинку довелося вивести 18 людей. Мешканців чотирьох квартир, які не постраждали від обвалу, евакуйовувати не стали, - розповів Євгеній Шахненко. - На даний момент людей, що розміщені в дитсадку, забезпечено всім необхідним: меблями, кухонним приладдям, продуктами харчування тощо».

Також під час наради був розроблений план дій із відновлення пошкодженої будівлі.

«Згідно з висновками експертизи, причиною обвалу покрівлі стало навантаження від снігу, а також дефекти в кроквяній частині шатрової покрівлі, - зазначив Євгеній Шахненко. - Зруйновано лише покрівлю даху, перекриття не обвалилися. Зараз спеціальна комісія детально вивчає ситуацію та складає дефектний акт. Представники ДСНС та будівельники займаються демонтажем покрівлі».

За словами заступника голови ХОДА, в найкоротші терміни буде розроблена проектна документація, та будівельники розпочнуть відновлення покрівлі й пошкоджених стін будівлі.

Нагадаємо, 17 січня о 6:20 у двоповерховому 16-квартирному будинку по вулиці Миру, 1, обрушився дах. Мешканці будинку внаслідок аварії не постраждали, утім більшість квартир зазнали пошкоджень.