Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський дитячий театр відкрив Різдвяний ярмарок у Нюрнберзі

Харківський дитячий театр відкрив Різдвяний ярмарок у Нюрнберзі

12 січня голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з колективом та вихованцями театру «Сорванцы», що повернулися з гастролей у Німеччині.

Харківські юні актори представили українське мистецтво у німецькому Нюрнберзі. Різдвяний ярмарок у Німеччині харків'яни відкривали виставою «Лускунчик і Мишачий король».

«Ми представили Україну в центрі Нюрнберга, де збираються творчі колективи з усього світу. Нюрнберг - центр Різдва в Європі, - розповідає керівник театру «Сорванцы» Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості Олена Вартанян. - Ми любимо наш Харків, нашу Україну. І хочемо жити за законами доброти, справедливості і краси. Тому девіз нашого театру - «Дарувати радість людям!».

Ще недавно театр був на межі закриття через відсутність приміщення для проведення репетицій. Однак ситуацію вдалося вирішити, в тому числі - завдяки втручанню керівництва області.

«Умови, у яких проводили репетиції діти, були дійсно погані: напівзруйновані підлоги, постійні перебої з тепло- та електропостачанням, - розповів заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. - Але нам вдалося створити комфортні умови для проведення занять. Зараз в будівлі комфортно і затишно».

За надану допомогу та підтримку колектив «Сорванцов» подякував Юлії Світличній.

«Ви прославляєте нашу область не тільки в Україні, а й далеко за її межами, - зазначила глава ХОДА. - Я знаю ваші успіхи, знаю, що ви посідаєте хороші місця на різних конкурсах, берете участь у багатьох заходах. Харківщина вами пишається. Дякую за той ентузіазм, з яким ви робите свою справу, і за ту енергію, яку ви даєте глядачам. Якщо вам буде потрібна допомога, ми завжди готові її надати».

Більше фото