Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017-му Харківщина стане центром міжнародних спортивних подій в Україні. Юлія Світлична

У 2017-му Харківщина стане центром міжнародних спортивних подій в Україні. Юлія Світлична

Голова ХОДА прокоментувала надання УЄФА дозволу на проведення в Харкові матчу Ліги Європи з футболу між донецьким «Шахтерем» та іспанською «Сельтою».

Гра відбудеться на стадіоні «Металіст» 23 лютого. Коментуючи позитивний вердикт Союзу європейських футбольних асоціацій, Юлія Світлична відзначила, що це лише один з кроків, які зроблено задля повернення в регіон міжнародного спорту, а з ним – і розуміння міжнародною спільнотою безпечності та стабільності на Харківщині.

«Окрім матчів Ліги Європи-2017 з футболу (сподіваюсь, це буде не один матч), у лютому в Харкові відбудеться гра Кубку Федерації з тенісу між жіночими збірними України та Австралії, - нагадала керівник ХОДА. - З березня у нас також проходитимуть матчі Ліги чемпіонів з гандболу. Маємо домовленість, що свої європейські матчі в Харкові гратиме запорізький «Мотор», який є чемпіоном України з чоловічого гандболу».

Юлія Світлична повідомила також, що наразі керівництво області докладає всіх зусиль для того, щоб у вересні в Харкові пройшов відбірковий матч чемпіонату світу з футболу між командами України та Туреччини.

«Ще багато найцікавіших світових та європейських спортивних змагань пройде у Харкові цього року, - запевнила голова облдержадміністрації. - Харків стає центром спортивних подій. Ми будемо і далі робити все для розвитку харківського спорту та спорту у Харкові».

Нагадаємо також, що 4 червня на стадіоні «Металіст» відбудеться фінал Кубку України з футболу. Відповідне рішення прийняла Федерація футболу України. Великий футбол вдалося повернути до Харкова в листопаді 2016 року, коли на стадіоні «Металіст» пройшов перший за три останні роки міжнародний матч між збірними України та Сербії. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям ФФУ та Харківської облдержадміністрації. Питання повернення до регіону великого футболу порушила голова ХОДА Юлія Світлична, звернувшись з пропозицією про співпрацю до Президента Федерації футболу України. Результатом став підписаний сторонами меморандум, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території Харківської області.