Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні відпрацювали план дій на випадок погіршення погодних умов

В регіоні відпрацювали план дій на випадок погіршення погодних умов

6 січня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер взяв участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що проходило у режимі відеоконференції.

Засідання пройшло під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка.

У ході селекторної наради представники всіх регіонів України відзвітували про готовність служб до реагування під час погіршення погодних умов. За прогнозами синоптиків, 6-7 січня в Україні очікується суттєве ускладнення ситуації, особливо - в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській та Сумській областях.

У Харківській області у зв'язку з виходом південного циклону на територію України очікується сильний сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу, ожеледь. Вітер північно-східний, 15-20 м/с. Температура коливатиметься від 7-12 градусів морозу 6 січня до -4... +1 градусів вдень 7-го. Потепління і зміна опадів на дощ можуть привести до намерзання мокрого снігу на переохолодженої поверхні доріг.

По завершенню наради було проведено регіональний оперативний штаб, у ході якого Марк Беккер нагадав, що 4 січня за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної відбулось засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Представникам усіх служб, що відповідають за життєдіяльність області, були поставлені першочергові завдання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

«По-перше, це моніторинг інформації від  метеорологічної служби, від усіх диспетчерських, які є у департаментах, управліннях, територіальних органах, в районних адміністраціях. Для того, щоб під час погіршення погодних умов або виникнення надзвичайних ситуацій ми одразу мали зворотній зв'язок», - зазначив Марк Беккер.

Він зауважив, що більше 300 одиниць спецтехніки готово до роботи в області при погіршенні погодних умов.

«Окрім того, у нас є практично 120 договорів з сільхозтоваровиробниками і підприємствами районів, які можуть надати ще 300 одиниць техніки. Протиожеледна суміш є в повному обсязі», - повідомив Марк Беккер.

Він нагадав, що в регіоні в цілодобовому режимі працюють 35 аварійних бригад «Харківобленерго» (175 осіб), 55 бригад (більше 500 осіб) підприємств «Харківміськгаз», «Харківгаз», «Харківтрансгаз».

«Також для безперебійного забезпечення споживачів Харківщини облдержадміністрацією затверджений графік переходу деяких підприємств на резервні види палива у разі надзвичайних ситуацій», - зазначив  Марк Беккер.

Він також акцентував увагу, що на свята всі служби, управління, територіальні органи регіону, райдержадміністрації переходять на посилений режим роботи і готові у будь-який час взятися до ліквідації надзвичайних ситуацій або недопущення їх виникнення.

Марк Беккер також повідомив, що взаємодія обласних спеціалізованих служб забезпечується через оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС у Харківській області.

Окрім того, за його словами, у разі необхідності, під час виникнення надзвичайних умов передбачається залучення сил Національної гвардії України.

Крім того, за даними Головного Управління ДСНС У Харківській області, у регіоні створена достатня кількість пунктів обігріву. Перелік можна подивитися тут.