Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський тракторний завод відновлює роботу з 6 січня

Харківський тракторний завод відновлює роботу з 6 січня

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

«Підприємство знаходилося у вимушеному простої довгий час. Ситуація на заводі, дійсно, була непроста, але після особистого втручання у це питання Президента України вона вирішилася. Підприємство починає працювати», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що процес відновлення виробничої діяльності ПАТ «ХТЗ» буде запущено з 6 січня. Зокрема, на підприємстві проводитиметься інспекція виробничих ділянок, устаткування, відновлення постачання енергоносіїв, а також вестимуться переговори з постачальниками сировини та матеріалів.

Юлія Світлична також акцентувала увагу на тому, що відновлення промислового виробництва на Харківщині є пріоритетним напрямком роботи обласної влади.

Довідка. ПАТ «Харківський тракторний завод» - єдине в Україні підприємство, яке виробляє трактори великої потужності для сільськогосподарського виробництва.

За роки роботи підприємства на ХТЗ створено більше 2,5 млн тракторів.

Наразі на заводі працює 1988 робітників, середньомісячна заробітна плата на одного працюючого складає майже 2,9 тис. грн. Станом на 23 грудня 2016 року заборгованість з виплати заробітної плати відсутня. Капітальні інвестиції в підприємство на початок листопада минулого року складали більше 2,5 млн грн.