Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі служби регіону готові до роботи в складних погодних умовах

Всі служби регіону готові до роботи в складних погодних умовах

У зв'язку з погіршенням погоди за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної був скликаний оперативний штаб за участю представників усіх служб, що відповідають за життєдіяльність області.

Засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пройшло 4 січня під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

В ході засідання для оперативного реагування на надзвичайні ситуації був затверджений порядок взаємодії підрозділів Харківської облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг, ДП «Харківський облавтодор», Головного управління Національної поліції в Харківській області, Головного управління ДСНС України в Харківській області.

Як повідомила начальник Харківського регіонального гідрометцентру Валентина Андрієнко, в зв'язку з виходом південного циклону на територію України 6-7 січня в Харківській області очікується погіршення погодних умов. Вдень 6 січня та вночі 7-го очікується сильний сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу, ожеледь. Вітер північно-східний, 15-20 м/с. Температура коливатиметься від 7-12 градусів морозу 6 січня до -4... +1 градусів вдень 7-го. Потепління і зміна опадів на дощ можуть привести до намерзання мокрого снігу на переохолодженої поверхні доріг. До 9 січня температура знову знизиться до 5-10 градусів морозу.

Для того, щоб такі умови не викликали перебоїв в русі транспорту, в Службі автомобільних доріг Харківської області для обробки дорожнього покриття заготовили 77,7 тис. т піску (100% плану), 11,2 тис. т солі (100% плану).

До роботи готові 314 одиниць техніки, а також створено 10-денний резервний запас ПММ: 10 тонн бензину і 31,45 тонн дизпалива. У разі непередбачених ситуацій служба уклала 117 договорів на залучення додаткової техніки з підприємствами районів.

Крім того, в місті Харкові до роботи готові 422 одиниці комунальної техніки, у містах обласного значення - 56 одиниць.

«У повному обсязі підготовлені майданчики для тимчасового зупинення транспортних засобів (18 шт.), виробничі бази (стаціонарні - 5 шт., тимчасові майданчики - 43 шт.), тупики, запаси зимового спецодягу та взуття. Крім того, до роботи в період несприятливих погодних умов готові 56 пунктів обігріву», - доповів начальник Служби автодоріг області Євген Зражевець.

Також він зазначив, що для інформування учасників дорожнього руху в несприятливий період на території області встановлено дорожні знаки «Слизька дорога» з табличками «Ожеледь» - 2897 шт.

Про готовність до роботи об'єктів житлово-комунального господарства області в складних погодних умовах доповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

«Наразі на опалення працює 780 котелень, опалюється 8381 житловий будинок з централізованим опаленням, а також об'єкти соціальної сфери: 709 дитячих садків, 790 шкіл і 1035 закладів охорони здоров'я. Всі котельні працюють в штатному режимі. Для реагування на випадок надзвичайних аварійних ситуацій і оперативної взаємодії в департаменті, а також на комунальних підприємствах області, цілодобово працюють диспетчерські служби», - розповів Сергій Магдисюк.

За інформацією «Харківобленерго», на випадок надзвичайних ситуацій на електромережах області підприємством сформований аварійний запас: опор - 300 штук, кабельно-дротової продукції - 24 км, силових трансформаторів - 20 штук.

«35 аварійних бригад «Харківобленерго» (175 осіб) працюють в цілодобовому режимі. Також цілодобово працюють диспетчерські. Резервні бригади переведені на посилений режим роботи. У разі виникнення надзвичайних ситуацій, зумовлених погодними умовами, додатково будуть задіяні сили і засоби компанії: 1123 працівника і 470 одиниць техніки», - повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

За результатами наради районним адміністраціям області доручили також підготуватися до погіршення погодних умов: розгорнути додаткові пункти обігріву, організувати пункти прийому і видачі теплих речей, роздачі гарячої їжі для соціально незахищених верств населення.