Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі відповідальні служби області готові до роботи в складних погодних умовах

Всі відповідальні служби області готові до роботи в складних погодних умовах

Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер під час Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Засідання пройшло у режимі відеоконференції зі всіма регіонами країни під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

За прогнозами синоптиків, не виключено, що з 6 січня більшість регіонів України очікує ускладнення погодних умов і штормові явища.

Говорячи про готовність всіх служб Харківщини до роботи у святкові дні та протягом зимового періоду взагалі, перший заступник голови ХОДА зазначив, що ситуація в області знаходиться під постійним контролем: у випадках виникнення надзвичайних ситуацій та погіршення погодних умов роботу об’єктів ЖКГ та транспорту буде забезпечено у повному обсязі.

 «Підготовлено розпорядження голови обласної державної адміністрації Юлії Світїличної «Про утворення регіонального оперативного штабу з вжиття невідкладних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій протягом зимового періоду 2016-2017 років, - розповів Марк Беккер. - Станом на 29 грудня в області працюють 780 котелень (100%), підключено до теплопостачання і експлуатуються в сталому режимі 2534 об’єкти соціальної сфери і 8381 житловий будинок з централізованим теплопостачанням. З метою забезпечення автономним резервним електропостачанням у разі позаштатних ситуацій область забезпечена 139 дизель-генераторами».

Для забезпечення проїзду по автошляхах регіону, за інформацією Марка Беккера, у філіях ДП «Харківській облавтодор» заготовлено достатню кількість матеріалів для обробки дорожнього покриття. Так, залишок технічної солі становить 1 265 т, пісчано-соляної суміші – понад 23 тис. куб. м . Крім того, створено 10-денний незменшуваний резервний запас паливно-мастильних матеріалів.

«До роботи на дорогах готові усі 314 одиниць спецтехніки, на випадок непередбачених ситуацій укладено 117 договорів на залучення ще 308 одиниць додаткової техніки», - зауважив перший заступник голови ХОДА.

Крім того, в області сформовано аварійний запас опор (300 штук), кабельно-провідникової продукції (24 км), силових трансформаторів (20 од.).

В цілодобовому режимі працюють аварійні бригади газових служб (35 бригад у складі 175 осіб), а також цілодобово працює диспетчерська. Резервні бригади переведені на посилений режим роботи.

Для забезпечення стабільного газопостачання в області чергують 55 аварійних бригад у складі 521 фахівця.