Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році мінімальна зарплата бюджетників області становитиме 3200 грн. М.Черняк

У 2017 році мінімальна зарплата бюджетників області становитиме 3200 грн. М.Черняк

Це заступник голови ХОДА заявив 29 грудня під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Нараду було присвячено зростанню мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року.

Михайло Черняк зазначив, що підвищення мінімальної зарплати працівників бюджетної сфери було враховане при формуванні обласного бюджету на 2017 рік.

«Харківщина абсолютно готова до переходу на нові соціальні стандарти в оплаті праці, - підкреслив заступник голови ХОДА. - Приймаючи бюджет в захищених статтях, ми передбачили підвищення заробітної плати, тож всі бюджетники отримають виплати своєчасно та в повному обсязі».

В ході наради Михайло Черняк також звернув увагу Міністерства соцполітики на те, що в галузі охорони здоров’я при переході на нові стандарти в системі другого та третього рівня лікарів часто оформлюють на неповні ставки. Заступник голови ХОДА наголосив на тому, що цю ситуацію необхідно виправити. 

Міністр соцполітики Андрій Рева запевнив Михайла Черняка, що ситуація буде моніторитись.

«Економити кошти на виплаті заробітної плати шляхом переведення працівників на неповні ставки неприпустимо», - погодився із заступником голови ХОДА міністр.