Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснокутському аграрному ліцеї обладнали автоматизований кабінет підготовки водіїв

У Краснокутському аграрному ліцеї обладнали автоматизований кабінет підготовки водіїв

З роботою учбового закладу ознайомилася керівник області Юлія Світлична в ході робочої поїздки до Краснокутського району.

Презентуючи кабінет «Правила дорожнього руху», заступник директора Краснокутського професійного аграрного ліцею Ольга Лисенко пояснила, що сучасний автомобільно-тренажерний комплекс включає комп’ютеризовані автомобільні тренажери для підготовки водіїв легкового та вантажного автомобілів, а також автоматизоване робоче місце інструктора. Теоретичні заняття інструктор проводить за допомогою інтерактивної дошки.

«Комплекс придбано для якісної підготовки учнів з професій «тракторист» та «водій автотранспортних засобів категорії «В» і «С», - розповіла Ольга Лисенко. - Обладнання дозволяє моделювати дорожню обстановку, контролювати дії учнів та об’єктивно оцінювати їхні вміння. Це зовсім новий рівень навчання, який значно підвищує якість підготовки кваліфікованих робітників».

Юлія Світлична власноруч випробувала нове обладнання.

«Зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти - один з головних напрямків діяльності обласної адміністрації. Час рухається вперед, і ми робимо все, щоб не відставати від його вимог. Сучасне обладнання дозволить не лише підвищити якість освітнього процесу, а й зацікавити учнів, захопити, заохотити до навчання», - наголосила керівник області.

Вона також зауважила, що учні зможуть отримати перші навички водіння в безпечних умовах - не виїжджаючи одразу на дорогу.

«Це дуже важливо, адже відпрацювавши помилки під керівництвом інструктора на тренажерах, учні будуть набагато впевненіше почуватися на дорозі», - зауважила Юлія Світлична.

Сучасний тренажерний клас для ліцею був придбаний за рахунок коштів державної субвенції.

Більше фото