Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч із Послом Королівства Норвегія в Україні

Марк Беккер провів зустріч із Послом Королівства Норвегія в Україні

Перший заступник голови ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Уле Хорпестад обговорили можливі сфери співпраці між Харківською областю та Норвегією.

Одним із перспективних напрямків для спільної роботи, на думку учасників зустрічі, є сфера енергетики, а саме енергоефективні та енергозберігаючі технології.

Уле Хорпестад розповів про те, що сьогодні норвежці реалізують в Україні кілька міні-проектів, що пов'язані з технологіями, які дозволяють скоротити споживання електроенергії більш ніж в два рази. Посол запропонував розглянути можливість реалізації подібних проектів в установах соціальної сфери Харківської області.

У свою чергу Марк Беккер зазначив, що впровадження енергоефективних технологій - один із пріоритетних напрямків діяльності обласної адміністрації.

«Ми, безумовно, зацікавлені у співпраці в цій сфері. Нам відомо, що у вас є великий досвід у застосуванні енергоефективних технологій, і ми будемо раді вивчити його», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Крім того, Норвегія співпрацює з Україною в реалізації правових реформ. Уле Хорпестад повідомив, що в рамках цієї роботи в Харкові буде реалізовуватися проект, що стосується впровадження альтернативних форм покарання в тюрмах, а також підготовки в'язнів до повернення в суспільство після звільнення.

Також у рамках візиту до Харківської області пан Посол відвідав ХНУ ім. В. Н. Каразіна, де в ході зустрічі з керівництвом вишу було досягнуто домовленостей про проведення спільних наукових конференцій, а також виступів норвезьких лекторів у Харкові.