Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична разом із харківськими школярами спекла печиво до Дня Святого Миколая

Юлія Світлична разом із харківськими школярами спекла печиво до Дня Святого Миколая

Солодощі передадуть вихованцям інтернатів області 19 грудня, під час святкової ялинки в Палаці дитячої та юнацької творчості.

За вечір керівник ХОДА разом із маленькими вихованцями Національної скаутської організації України «Пласт» та учнями школи «Обдарованість» приготували більше 500 штук імбирної випічки.

«Це була ідея дітей. Вони запропонували мені взяти участь, - розповіла Юлія Світлична. - Вперше пекла «миколайчиків». Як мені здається, все у нас вийшло добре. Думаю, зробимо це щорічною традицією. Діти мене про це попросили і я, безумовно, це підтримую».

Готове та прикрашене печиво акуратно запакували в подарункові обгортки. Усі діти, які взяли участь у святковій акції, отримали солодкі подарунки. Керівник області подякувала школярам за прекрасну роботу, привітала їх із наближенням свят і побажала здійснення мрій.

В планах у пластунів - спекти ще близько 500 штук солодощів і передати їх у військовий госпіталь, де лікуються бійці АТО, а також дітям військових, які отримали поранення в ході проведення антитерористичної операції.

«Випікати «миколайчиків» - це дуже хороша традиція. У кожної людини є асоціація зі святом Святого Миколая - це щось добре, тепле, чуйне, пов'язане з ніжністю та подарунками. «Миколайчики» - це символ любові, яку ми даруємо іншим людям», - говорить наставник пластунів, член Національної скаутської організації України «Пласт» Михайло Левицький.

Він розповів, що «Пласт», який був заснований на Західній Україні, існує більше 100 років. З часів, коли наша країна здобула незалежність, рух стає все більш популярним у Східній і Центральній Україні. Зараз «Пласт» активно розвивається й у Харківській області. Українські скаути займаються творчістю, вчаться життю серед природи, також їм викладають історію, приділяють увагу патріотичному вихованню та духовному розвитку.

«Основне завдання «Пласту» - виховання активних громадян України. Як кажуть психологи, тільки 3 - 4% населення - активні люди, які творять життя держави. Саме «Пласт» виховує цю частину населення», - вважає Михайло Левицький.