Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки перемогли на домашньому Кубку України

Харківські синхроністки перемогли на домашньому Кубку України

Про це повідомляють в Управлінні зі справ молоді та спорту ХОДА.

З 15 по 17 грудня в басейні «Локомотив» відбувся відкритий Кубок України з синхронного плавання, на якому спортсменки Харківської області здобули чотири золоті та срібну нагороди.

В змаганнях взяли участь команди з Харківської, Одеської, Миколаївської області, міста Київ, а також гості з Болгарії. Впродовж трьох днів Кубку були розіграні нагороди в соло, дуетах, групах і комбі, та усі золоті медалі були на рахунку харківських майстринь синхронного плавання.

Три з них здобула команда «Харківська область-2». Так, у соло перемогла Марта Федіна, яка представляла цю команду. За сумою технічної та довільної програми отримала від суддів 171,7408 і впевнено обійшла найближчу конкурентку Мішель Хюбнер з Болгарії, виступ якої оцінили на 158,0835 бала. Третє місце посіла киянка Дарина Корж.

В змаганнях дуетів Марта Федіна разом з Олександрою Коваленко також показала кращий за суперниць результат, набравши за сумою двох програм 172,475 бала. Другими стали болгарські майстрині синхронного плавання Марія Киркова та Мішель Хюбнер (155,856 бала). Бронзові медалі здобув дует з команди «Київ-1» Катерина та Софія Стуленкови (153,2981 бала).

Першими синхроністи з команди «Харківська область-2» були і в комбі, отримавши від суддів 88,1000 бала. До складу команди увійшли Дарина Богдановська,Олександра Данильченко, Олеся Дерев’янченко, Анастасія Кулік, Валерія Куніцина, Євгенія Ліхман, Ірина Савенко, Марта Федіна, Валерія Шило та Валерія Криніцина. Срібні нагороди в групі виборола перша команда міста Київ, а «бронзу» - команда Миколаївської області.

Єдиний вид, де дівчата з команди «Харківська область-2» осталися без золотих нагород, стали змагання груп. Тут перемогу одержала більш досвідчена команда «Харківська область-1», яка виступала в оновленому складі, але кістяк якої складали учасниці Олімпійських ігор 2016 року.  Валерія Апрелєва, Катерина Гончарова, Вероніка Гришко, Єлизавета Яхно, Аліна Шинкаренко, Анастасія Савчук, Ольга Золотарьова та Катерина Садурьска отримали за технічну та довільну програму 181,8739 бала. Це був єдиний вид програми де виступала перша команда Харківської області. Друге місце в змаганнях груп посіла команда «Харківська область-2» з результатом 168,1124 бала, а замкнули трійку призерів група «Київ-1».
В загальнокомандному заліку з результатом 600,427 впевнену перемогу отримала «Харківська область -2». Другими стали синхроністки з першої команди Києва, а третє місце посіла збірна Одеської області.

Кубок України став останнім змаганням для українських синхроністок у 2016 році, але також відкрив новий сезон, головний старт якого - чемпіонат світу - в липні прийматиме Угорщина.