Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роганська об’єднана громада перейде на прямі відносини з держбюджетом вже з 1 січня

Роганська об’єднана громада перейде на прямі відносини з держбюджетом вже з 1 січня

Про це повідомила під час Форуму об’єднаних громад координатор Харківського регіонального Офісу реформ та розвитку - Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.

Голови та старости об'єднаних громад Харківщини взяли участь у Форумі, що пройшов 15 грудня в Києві за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

На форумі підводили підсумки першого року роботи об’єднаних територіальних громад, говорили про проблемні питання та шляхи їх вирішення. Протягом дня представники ОТГ працювали у складі секцій, які обговорювали питання надання якісних послуг у сферах ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, розглядали стратегії розвитку громад, фінансування, земельні питання тощо.

Під час заходу заступник міністра фінансів Сергій Марченко повідомив, що досягнуто домовленості щодо переведення ОТГ, у яких в грудні пройшли перші вибори, на прямі взаємовідносини з державним бюджетом України вже з 1 січня 2017 року.

«На Харківщині це Роганська селищна рада, у якій 11 грудня пройшли перші вибори голови та депутатів місцевої ради, - відзначила Діана Баринова. - Це звичайно вимагає від всіх злагоджених та термінових дій для забезпечення підготовки та прийняття проекту бюджету об'єднаної громади. Це в черговий раз не тільки підкреслює, що реформа йде швидкими темпами і є політична воля для її ефективної  реалізації, а й розвіює міфи, які пропагують противники реформи, про те, що швидко це неможливо зробити!»

У ході форуму було запропоновано звернутися до депутатів Верховної Ради України щодо необхідності терміново прийняти документи, які важливі для подальшої ефективної реалізації реформи та життя об’єднаних громад.

«Організатори та учасники Форуму об’єднаних громад дійшли згоди, що такий захід необхідно проводити щорічно, - повідомила координатор Харківського регіонального Офісу реформ та розвитку - Центру розвитку місцевого самоврядування. - Також лідери громад закликали своїх колег, які ще не стали на шлях об’єднання, долучитися до їх спільноти та зробити кроки  до справжніх змін заради людей та майбутнього України».