Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі – про співробітництво з ХОДА: «Ми працюємо з компетентними партнерами»

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі – про співробітництво з ХОДА: «Ми працюємо з компетентними партнерами»

13 грудня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Головою Представництва ЄС в Україні.

Хюг Мінгареллі відвідав Харківщину з візитом вперше після свого призначення на посаду голови Представництва ЄС в Україні. Метою зустрічі з головою ХОДА стало обговорення перспективних напрямів співпраці Харківської області з Європейським Союзом.

«У ході зустрічі ми домовилися про подальші економічні та інвестиційні можливості для Харківщини. Також ми поговорили про науковий потенціал регіону, його залучення до нових міжнародних проектів, інтеграційні процеси, а також участь у нових наукових програмах, - повідомила за результатами зустрічі Юлія Світлична. - У центрі уваги стали нові можливості для малого та середнього бізнесу на території регіону, які, зокрема, з’являться завдяки Офісу підтримки розвитку малого та середнього бізнесу у співпраці Європейського Союзу та ЄБРР, що буде відкрито сьогодні протягом дня. Ми також обговорили можливості покращення перебування тимчасово переміщених осіб на території Харківської області».

Хюг Мінгареллі відзначив, що співпраця з Харківською областю – серед пріоритетів представництва ЄС в Україні.

«Ми хочемо допомогти вашій області та представникам влади Харківщини в тому, щоб сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб на Харківщині, зокрема - за допомогою гуманітарних програм та програм економічного розвитку. Це свідчить про те що ЕС прагне створити сильне партнерство. Ми всі - європейці, ми всі поділяємо однакові цінності. Ми маємо працювати разом, щоб покращити умови життя людей, які проживають у вашій області. І ми переконані в тому, що ми працюємо з компетентними партнерами», - зазначив Хюг Мінгареллі.

Надзвичайний і Повноважний Посол, Голова Представництва ЄС в Україні наголосив, що Україна є пріоритетним партнером для Європейського Союзу, і ЄС прагне допомогти  країні боронити свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

«ЄС готовий ділитися своїм досвідом, що стосується впровадження реформ в Україні, - зазначив Хюг Мінгареллі. - Нам відомо що Харківщина є одним з найпрестижніших регіонів у центральній Європі. У цьому регіоні є багато активів, чудова наукова і науково-дослідницька спільнота, сильна промислова основа».

Пан посол нагадав, що наразі відбувається відкриття ринків Європейського Союзу для України, що дозволить підприємства збільшувати експорт на ринки ЄС.

«Ми також започатковуємо цілу низку програм, що дозволять розвиватися малим і середнім підприємствам у вашому регіоні. Ми надаємо консультації з питань децентралізації для того, щоб Харківщина змогла отримати максимальні переваги від цієї реформи. І ми також намагаємося розвивати тісні партнерства між науково-дослідницькими центрами і закладами вищої освіти Харківщини і Європейського Союзу», - сказав Хюг Мінгареллі.

Більше фото