Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До уваги ЗМІ!

До уваги ЗМІ!

15 грудня в Харкові пройде круглий стіл, присвячений реалізації державних та місцевих житлових програм, зокрема - програм забезпечення житлом учасників АТО.

У заході візьмуть участь представники правління та члени наглядової ради Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло), керівники управлінь фонду з усіх регіонів України, представники Мінрегіону та ХОДА.

Одне з питань, яке відпрацьовуватимуть спеціалісти в ході круглого столу, - це впровадження програм забезпечення житлом населення, зокрема - учасників бойових дій в зоні АТО. До участі в заході також запрошені представники громадських об’єднань ветеранів АТО та інших зацікавлених організацій.

Також учасники заходу мають на меті обмінятися позитивним досвідом реалізації місцевих житлових програм.

«Вибір Харкова для обговорення таких важливих проблемних питань - невипадковий, - відзначили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА. - Харківщина була першопроходцем у питаннях молодіжного житлового кредитування і зараз є одним з лідерів в цьому питанні. Крім того, в нашій області реально працюють програми будівництва доступного житла, кредитування працівників бюджетної сфери, педагогів. Лише за останній рік за програмою «Доступне житло 30/70» громадянами було придбано 33 квартири, за програмою молодіжного пільгового кредитування - 21 квартиру. Зроблено перші серйозні кроки в напрямку забезпечення житлом учасників АТО. Так, у 2016 році з обласного бюджету виділено 6,5 млн грн, що дасть можливість придбати більше 20 квартир».

Засідання круглого столу проходитиме з 14:00 до 16:00 за адресою: Держпром, 7 під’їзд, 4 поверх.

Подробиці можна дізнатися за телефоном: (057) 700-36-46.