Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

10 сімей учасників АТО вже здали всі документи для отримання квартир за обласною програмою

10 сімей учасників АТО вже здали всі документи для отримання квартир за обласною програмою

Житло воїни та їх рідні зможуть отримати на початку 2017 року.

Як реалізується Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області, розповів секретар Ради ГО «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов під час зустрічі з головою ХОДА Юлією Світличною, що була присвячена врученню земельних ділянок родині Героя України.

Лише за день, що минув після того, як було прийнято рішення виділити з обласного бюджету - 2016 6,5 млн грн на реалізацію Програми, необхідні пакети документів для придбання квартир подали вже 10 сімей воїнів АТО.

«У першу чергу, це люди, які окрім статусу учасника бойових дій мають ще й статус переселенців. Також серед них і ті, хто стояв на квартирному обліку, ті, хто отримав поранення, ті, в кого багатодітні родини... У них вже є на руках договори для отримання квартир, - повідомив Юрій Корсунов. - Розраховуємо, що ця програма, що була розпочата в 2016 році, продовжиться і в 2017 - 18 роках. Старт успішний».

Юлія Світлична, у свою чергу, зазначила, що нові квартири сім'ї учасників АТО зможуть отримати вже на початку 2017 року.

«Вважаю, що такого результату ми досягли завдяки конструктивній спільній роботі Спілки ветеранів АТО, громадських організацій та органів виконавчої влади», - підкреслила керівник області.

Нагадаємо, згідно з Програмою надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки, 40% вартості житла, що купується, компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО. Усього за період дії програми на її реалізацію планується виділити 32,5 млн грн: 6,5 млн - в 2016 році та по 13 млн грн - в 2017-м і 2018-му. За розрахунками фахівців, стати власниками житла за цією програмою зможуть до 200 сімей учасників антитерористичної операції.