Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продовження реконструкції Харківської філармонії - один з головних пріоритетів 2017 року

Продовження реконструкції Харківської філармонії - один з головних пріоритетів 2017 року

Це заявив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов, презентуючи Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

Олександр Лукашов підкреслив, що програма є об'єктивним прогнозом того, як буде розвиватися економіка і соціальна сфера регіону у наступному році.

«Це орієнтир, в тому числі - для формування бюджету для бізнесу та інвесторів, - підкреслив Олександр Лукашов. - Так, у програму на 2017 рік закладено 374 об'єкти, з яких 196 - першочергові. Загальна сума капітальних витрат - 2,5 млрд (по першочергових об'єктах - 1 млрд 900 тис. грн). Але ми розуміємо, що кількість об'єктів буде збільшуватися».

Він зазначив, що серед знакових об'єктів в наступному році в пріоритеті залишається Харківська обласна філармонія. Зокрема, мова йде про ремонт великої зали, розрахованої більш ніж на 800 осіб.

«Інтеграція в культурний простір Європи - це найкоротший шлях для того, щоб відбулася економічна інтеграція, - сказав заступник директора департаменту економіки. - Так, основні роботи щодо ремонту філармонії пройдуть в наступному році, але завершення планується в кінці 2018 року. В основному, ремонт проходить за кошти Державного фонду регіонального розвитку при співфінансуванні з обласного бюджету. Обсяг передбачуваного фінансування з ДФРР в наступному році - 130 млн грн».

Також Олександр Лукашов зазначив, що в 2017-му продовжиться будівництво школи в селищі Пісочин, буде проведено капітальний ремонт Ізюмської міської лікарні. Крім того, планується будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів в Краснограді та Золочеві, комплексу з управління комунальними відходами в Люботині, очисних споруд в Богодухові. Планується закінчити реконструкцію стадіону «Авангард» у Змієві.

«На наступний рік ми плануємо залучити кошти Європейського інвестиційного банку в рамках того договору, який був підписаний урядом. За ці кошти буде профінансований капітальний ремонт, реконструкція, енергоефективна модернізація обласних закладів охорони здоров'я, які знаходяться в місті Харків. Це 14 об'єктів», - уточнив Олександр Лукашов.

Крім того, за словами заступника директора департаменту, для економіки області необхідно розвивати інженерну та соціальну інфраструктуру. Величезне значення мають екологічні проекти.

Нагадаємо, Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік прийняли 8 грудня під час сесії облради.